Auto Airco

In deze moderne tijd is een airco geen overbodige luxe meer om comfortabel naar uw werk of vakantie- bestemming te rijden. Veel automobilisten realiseren zich niet dat een goede werking van de airco zowel in de zomer als in de herfst/winter belangrijk is. Voor een optimaal klimaat in uw auto ligt de temperatuur tussen de 22 en de 26 graden Celsius bij een luchtvochtigheid tussen de 35% en 65%. Natte kleren, schoenen en paraplu's zorgen ervoor dat er veel vocht in de auto komt, hierdoor zullen de ramen snel beslaan. De airco zorgt ervoor dat vocht uit de auto wordt gefilterd en dat dit hierdoor niet meer gebeurt. Bij veel auto's wordt de airco automatisch ingeschakeld bij het kiezen van de ontwasemstand, het is dan ook belangrijk dat deze zijn werk naar behoren doet.

Door natuurlijke lekkage verliest men gemiddeld 10% koudemiddel per jaar. Hierdoor zal na 2 jaar de capaciteit van uw airco al behoorlijk afnemen. Het verdient daarom aanbeveling om om de 2 jaar een servicebeurt en check-up aan uw airco te laten uitvoeren. Wanneer de vullingsgraad onder een bepaald niveau daalt, kan dit grote schade in het systeem tot gevolg hebben.

Wij onderhouden alle aircosystemen en kunnen deze ook repareren. We beschikken over de mogelijkheid om eventueel zelf leidingen en slangen te kunnen maken. Ook voor het achteraf inbouwen van een airco in uw auto kunt u bij ons terecht. Voor campers en caravans hebben wij een breed assortiment van dakunits met verschillende capaciteiten.

Voor onderhoud en reparaties aan grote machines, zoals kranen en landbouwmachines kunnen wij de werkzaamheden op locatie uitvoeren.

Zoals u op onze homepage kunt zien, zijn wij volledig STEK gecertificeerd.

Koelauto’s

Een goede basis van elke koelauto vormt de isolatie en afwerking van de laadruimte.

Een laadruimte isoleren en afwerken kan op verschillende manieren geschieden, namelijk:
Handmatig isoleren:
De ruimte achter de betimmering wordt voorzien van een goede isolatie. Deze betimmering wordt afgewerkt met een glasvezel versterkte polyester deklaag. Als alternatief hiervoor kunnen wij u een kunstofcoating aanbieden. Beide methodes leveren een naadloze afwerking op conform de HACCP normen. Doordat het betimmeren van de laadruimte handwerk is, kan optimaal rekening worden gehouden met uw inrichtingswensen en afmetingen van de laadruimte.

Schalenpanelen:
Isoleren met schalenpanelen is niet voor ieder type voertuig mogelijk. Deze voertuig specifieke panelen worden als een bouwpakket in de laadruimte aangebracht, waarna de naden worden afgekit conform de HACCP normen. Een ATP certificaat is op aanvraag mogelijk. De netto afmetingen en de vormgeving van de laadruimte na isolatie is bepaald door de panelenfabrikant en kan niet worden aangepast.

Opties isolatie:
  • dakreces
  • koeling in meerdere compartimenten
  • temperatuur registratie

Opties laadruimte:
  • strokengordijnen
  • extra laadniveau
  • legplanken
  • bindrails
  • open afscheiding tussen 2 compartimenten
  • dichte afscheiding tussen 2 compartimenten
  • ergonomisch schot achter de bestuurder

Koeling
Om de koelauto compleet te maken, kunnen wij diverse koelmachines op-/inbouwen. Koelmachine in de uitvoering, dagkoeling c.q. dag- en nachtkoeling zowel als dakopbouw, inbouw in reces en volledig integraal (weggewerkt). Voor in de laadruimte is er keuze uit verschillende soorten en vormen van verdampers. Voor de koelmachines voor een laadruimte tot 16m3 zijn deze uitgerust met een koelcompressor, welke direct wordt aangedreven door de motor van het voertuig via een snaaraandrijving. In de laadruimte standaard platte plafondverdamper en voorzien van heet gas ontdooiing. Bediening geschied vanuit de cabine.

Voor laadruimtes groter dan 16m3 volstaat men niet met dakopbouw koelmachines.

Hiervoor kunnen wij een breed assortiment van machines leveren. U kunt met uw wensen hierover contact met ons opnemen, wij geven u graag advies en verzorgen een eventuele offerte.


Service & onderhoud
Aan de door ons geleverde koelingen leveren wij uiteraard de service en onderhoud. Ook kunt u bij ons terecht voor onderhoud van reeds bestaande koelingen. onderhoud en reparatiewerkzaamheden worden verricht conform onze STEK certificering.